Nieuwsbrief februari 2019

In deze nieuwsbrief vindt u onder andere informatie over:
– begeleide lessen
– algemene ledenvergadering op 6 maart
– open dag op 16 maart
– tentoonstellingen
– cursussen
– sponsors

Begeleide lessen
De begeleide lessen zijn van maandag 14 januari tot en met maandag 29 april 2019. Daarna kunnen de docenten eventueel nog in te halen lessen plannen. Het atelier blijft op de vaste dagdelen open in de vakantie en u kunt met de eigen groep in overleg doorschilderen. Voorwaarde is wel dat er tenminste 2 leden zijn, waarvan één met een sleutel.

Algemene ledenvergadering 6 maart 2019
Op 6 maart 2019 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats in het atelier aan het Kosterspad 3 te Zoeterwoude. Binnenkort kunt u de uitnodiging tegemoet zien. Het atelier is vanaf 19.30 open. Om 20.00 start de vergadering.

Open dag Ons Huis 16 maart 2019
Op 16 maart 2019 zullen wij van 11.00 tot 18.00 uur een open dag houden waarop wij onder andere omwonenden zullen uitnodigen om kennis te komen maken met De Kameleon. Wethouder, Ruud Bouter, doet de officiële opening om 11.30.

Zoals in de vorige nieuwsbrief is aangekondigd houden wij dan ook een expositie van schilderijen van de leden. Inschrijven kan via het formulier in de expositiemap in het atelier.

Verder zou het natuurlijk leuk zijn als gedurende de dag leden van De Kameleon aanwezig zijn om mensen over hun ervaringen te vertellen en/of om ter plekke te schilderen. U kunt voor beide onderdelen inschrijven via de betreffende formulieren in het atelier.

Mocht u zin hebben te helpen met flyeren, meld u dan aan bij één van de bestuursleden.

Wij hopen met de open dag veel nieuwe leden te werven.

Werving van nieuwe leden
Wij hebben nog ruimte voor nieuwe leden. Naast de wervingsacties die het bestuur onderneemt, zoals de open dag en de kunstroute, zou het fijn zijn als ook leden hieraan een bijdrage leveren. Dus hebt u familie, vrienden of kennissen die willen schilderen, zij zijn van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Aspirant-leden kunnen 2x gratis meedoen op een dagdeel.

Tentoonstelling “een wereld van kleur”
Deze zal worden gehouden in verzorgingshuis Emmaus. De datum is nog niet bekend. Zodra wij meer weten zullen wij u informeren.

Andere tentoonstellingen
De expositie bij het Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden is met 3 maanden verlengd en hangt nog tot juni 2019. De expositie bij De Morgenster in Zoetermeer is tot april 2019 te bewonderen.

De Stichting Kunst en Cultuur exposeert elke maand een nieuw Kunstwerk van De Maand van Zoeterwoudenaren. Ook Kameleonleden exposeren in de etalage van Van Gent in de Dorpsstraat in Zoeterwoude (schuin tegenover Jumbo). In januari stond daar een prachtige zonsondergang in pastel van Monica Huijben. In februari staat daar een feestelijke familie van Martine de Munnik. In mei zal Piet Smittenaar een Kunstwerk Van De Maand exposeren. Het loont de moeite om even te gaan kijken.

Cursussen
De voorjaarskindercursus wordt gegeven op 4,11,18 en 25 maart, en 1, 8 en 15 april. Er is nog plaats voor meer kinderen.

Op 1 februari 2019 heeft een docente met een aantal leden een bezoek gebracht aan de tentoonstelling van Jan Sluijters in het Brabants museum. Dat was weer zeer geslaagd!

In het voorjaar zal een cursus “van figuratief naar abstract” georganiseerd worden. Nadere bijzonderheden zullen nog bekend worden gemaakt.

Met één van de docenten zijn we nog in overleg of zij een workshop in het najaar wil geven. Mogelijk over Rembrandt.

Sponsors
Inmiddels hebben we van twee sponsors een financiële bijdrage ontvangen. Namelijk van:

  • Stucadoorsbedrijf Tjade, Richellestraat 14, 2381CE Zoeterwoude en
  • Ait Vedan BV (Rob Dubbeldeman), Laan van Oud Raadwijk 3, 2381 EW Zoeterwoude Dorp.

Totaal heeft deze actie € 600,– opgeleverd voor de vereniging. Wij bedanken de sponsors heel hartelijk voor hun financiële bijdragen.

Website
Bij de ledengalerij op deze website  is nog veel ruimte voor verhalen en foto’s van schilderijen van leden. Wie hier een bijdrage voor wil leveren is van harte uitgenodigd om deze bijdrage via info@kameleonzoeterwoude.nl aan te leveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *